Vääksyn Konepisteen yrittäjä Janne Korhonen on onnistunut yrittäjäveljiensä Jounin
ja Petterin kanssa kasvattamaan liiketoimintaansa vuosi vuodelta. Myös yrityksen
horisontissa näkyy kasvua ja kehitystä.

Vuonna 1983 Korhosen isän Erkki Korhosen perustama yritys muuttui osakeyhtiöksi vuonna 1993 ja siirtyi siitä vuoden myöhemmin nykyiselle paikalleen Vääksyyn.
– Toiminta on kasvanut siitä asti pikkuhiljaa jatkuvasti. Liikepaikkana Vääksy on erinomaisen hyvä. Se sijaitsee kahden vesistön rannalla ja ohitien varressa, josta kulkee paljon mökkiläisiä. Sijainti on keskeinen, ajattelee sitten Etelä-Suomea tai Sisä-Suomea, Janne Korhonen kertoo.
Vääksyn Konepisteen markkina-alueena toimii koko Suomi, vaikka iso osa myynnistä meneekin Etelä-Suomen alueelle. Yrityksen vahvuutena Korhonen pitää erikoistumista ja laadukasta palvelua.– Meillä on venepuolella sellaisia tuotteita, joita ei myy kukaan muu Suomessa, Korhonen kertoo.

Jatkossa Vääksyn Konepisteellä halutaan keskittyä entistä enemmän ydin- osaamiseen: kone- ja venekauppaan ja niihin liittyviin palveluihin.
– Olemme menneet 2008-vuoden taantumasta asti vastavirtaan yleisen alan kehityksen kanssa. Olemme pystyneet kehittymään ja kasvattaneet liikevaihtoa taloudellisesti vaikeinakin vuosina.

Yrityksen liikevaihto kasvaakin edellisten vuosien tapaan myös tänä vuonna.
– Esteitä kasvulle ei ole näköpiirissä. Markkinoita pitää aina kuunnella herkällä, mutta markkinatalouden tilanne lähivuosina ei ole meille kasvun este.
Kasvupotentiaalia yrittäjä näkee etenkin uusien tuotteiden, käytettyjen tuotteiden ja palveluiden kohdalla. Huoltopalveluinaan yritys tarjoaa huoltopalveluita ja talvisäilytystä Vääksyn Loukkuharjussa, jossa sijaitsee myös yrityksen uusi huoltopiste.
– Meillä on myös uusi verkkokauppa, mutta venepakettia ei verkkokauppojen välillä vielä liiku. Olemme panostaneet myös verkkokauppaan paljon ja sieltä voi seurata esimerkiksi tuotelistausta ja varastotilannetta reaaliaikaisesti.
Hyvät yhteistyökumppanit ovat Vääksyn Konepisteelle tärkeitä.
– Kun oma pesä on kunnossa, saa sitä kautta myös kaikista parhaat kumppanit ja edustukset, toteaa Korhonen.

Vuoden Yrittäjävalinta on Korhosen mukaan miellyttävä yllätys.
– Totta kai se hyvältä tuntuu, kun positiivista huomiota tulee myös ulkoa päin. Täytyy kuitenkin muistaa, että voitto tuli koko yritykselle. Valinta on yhtä lailla kunnianosoitus äärimmäisen hyvälle ja taitavalle henkilökunnallemme, kuin meille yrittäjillekin. Aiommekin juhlistaa palkintoa myöhemmin yhdessä henkilökunnan kanssa.

Teksti ja kuvat: Mikko Blomberg