Laten Koneen yrittäjä Lasse Saarenpää Etelä-Pohjanmaalta on Vuoden nuori yrittäjä 2018. Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailussa toiseksi ylsi Birkkalan tilan Simo Larmo Varsinais-Suomesta ja kolmanneksi siivousyritys Kiffelin yrittäjä Jenni Parpala Pohjanmaalta.

Vuoden nuori yrittäjä 2018 -kilpailu ratkesi 24.8. Nuorten Yrittäjien valtakunnallisessa Get Together -päätapahtumassa Hyvinkäällä.

Tuurilaisessa Laten Koneessa tuomaristoa kiehtoi tarina 14-vuotiaasta yrittäjästä: Saarenpää aloitti pienesti toiminimellä ja on kasvattanut yrityksensä kansainväliseksi käytettyjen maanrakennus- ja nostokoneiden maahantuojaksi, korjaamoksi sekä myyjäksi. Saarenpää täyttää loppuvuodesta 35 vuotta.
Saarenpää on osoittanut, että perinteisilläkin aloilla voi yhä tehdä rohkeaa ja isoakin liiketoimintaa.

Hän on myös onnistunut pitämään taseensa vakaana, investoinneista huolimatta.
– Vastoinkäymisiä tulee, kun paljon touhuaa ja tekee, sille ei mahda mitään. Mutta se on oikeastaan vähän mun motto siinä, että onnistu tai opi!

Teksti ja kuva: SUOMEN YRITTÄJÄT