Kun Lauri Paananen soitti Kim Petäjälle elokuussa 2013 liikekaupat mielessään, kuuli Petäjä Paanasesta ja tämän liiketoiminnasta ensimmäisen kerran. Rattaat alkoivat raksuttaa nuoren miehen päässä nopeasti. Petäjä osti Paanasen liiketoiminnan vuoden 2014 alussa.

Kim Petäjän Raskor Oy on perustettu loppuvuodesta 2012 Petäjän ollessa 22-vuotias. Autonasentajan koulutuksen saanutta Petäjää oli jo pikkupojasta asti kiinnostanut raskas kalusto, joten alan valintaa ei tarvinnut kauaa miettiä. Hän ehti tekemään omalla huoltoautollaan huoltokeikkoja pääosin alihankintana vuoden verran ennen kaiken muuttanutta puhelinsoittoa. Kun Petäjä aloitteli omaa yrittäjäuraansa pääkaupunkiseudulla, Lahdessa Paananen oli luvannut jäädä eläkkeelle heti, kun sopiva jatkaja löytyy. Tuttu varaosamyyjä oli asiasta kuultuaan antanut Paanaselle Petäjän puhelinnumeron ja kehottanut ottamaan yhteyttä. ”Paanasen Lauri tässä terve, haluaisitko ostaa mun liiketoiminnan?”, avasi Paananen suoraan. Niitä sanoja ei Petäjä unohda koskaan.

”Änkytin puhelimessa aikani ja sain vastattua, että tulen käymään korjaamolla. Tapasimme nopeasti ja kun paikka näytti siistiltä ja kehityskelpoiselta, olin heti valmis tarttumaan tilaisuuteen.”

Raskaiden koneiden ja laitteiden huoltoon erikoistuneen yrityksen kauppaa hierottiin puolisen vuotta, elokuusta 2013 helmikuun 2014 alkuun asti. Kaikki alkoi liiketoimintasuunnitelman tekemisellä, jonka jälkeen neuvoteltiin hinnasta. Kun hinnasta päästiin yhteisymmärrykseen, alkoi rahoituksen hakeminen. Se oli kuin kylmää vettä olisi kaadettu niskaan.

”Rahaa ei tipu ilman kolminkertaisia vakuuksia, vaikka yrityksen paperit ja henkilökohtainen talous olivat kunnossa.”

”Mietin pankkia ensimmäisenä vaihtoehtona, mutta karu totuus tuli nopeasti vastaan: rahaa ei tipu ilman kolminkertaisia vakuuksia, vaikka yrityksen paperit ja henkilökohtainen talous olivat kunnossa.”

Petäjältä puuttui kiinteä omaisuus. Olisi pitänyt olla maksettu talo, maatila tai tontti. Petäjä mietti ensimmäisessä pankissa hiljaa itsekseen, että miten 23-vuotiaalla voisi olla mitään näistä. Seuraavassa pankissa vastaanotto oli kuitenkin sama. Hyvä kun lausetta sai sanottua loppuun, kun jo kyseltiin vakuuksista. Vielä pari vesiperää, ja nuoren miehen ryhti alkoi painua kumaraan. Petäjä turvautui hakukoneeseen rahoituksen saamiseksi ja löysi Finnveran. Se muodostui hänen kohdallaan pelastajaksi.

”Tein ensin netissä rahoitushakemuksen Finnveraan, jonka jälkeen minuun otettiin yhteyttä ja sovimme palaverin. Kävimme liiketoimintasuunnitelmani tarkasti läpi keskiviikkona ja perjantaina sain puhelun, että rahat siirretään tänään ja niiden pitäisi näkyä tilillä maanantaina. Minulla on vain hyvää sanottavaa Finnveran toiminnasta.”

Kun raha-asiat olivat kunnossa, siirryttiin itse kaupantekoon: tehtiin viralliset kauppasopimukset, vuokrasopimukset, inventaariolistat ynnä muut. Kaupassa Lauri Paananen piti oman yhtiönsä ja Petäjän Raskor Oy osti tämän liiketoiminnan. Paanasen yrityksestä siirtyi myös sen ainoa työntekijä kaupan mukana Raskorin leipiin.

Nyt työntekijöitä on yrittäjän itsensä lisäksi kolme ja tämän vuoden tavoitteisiin lukeutuu yhden lisähenkilön palkkaaminen. Rekrytoinnin suhteen Petäjä on äärimmäisen tarkka, sillä hän uskoo hyvän henkilökunnan olevan avainasemassa yrityksen menestystekijöitä listattaessa. Nykytilanteeseenkin on hänen mukaansa päästy pitkälti erinomaisen henkilökunnan ansiosta.

Liiketoimintakaupassa siirtyy mukana esineiden ja asioiden lisäksi myös henkistä pääomaa, tapoja tehdä asioita. Miten Petäjä on tehnyt toiminnasta itsensä näköistä?

”Olemme modernisoineet työkaluja ja toimintatapoja ja teemme asiat tarkasti työmääräysten mukaan. Kun asiakas tekee tilauksen, siitä tehdään heti tarkka työmääräys. Testereitä on tullut myös lisää erilaisiin koneisiin, sillä esimerkiksi tämän päivän traktori toimittaa noin 600 erilaista tietoa, joita eri ohjainyksiköt käsittelevät.”

Petäjän toimintatavat ovat saaneet kiitosta myös asiakaskunnalta, vaikka alkuun vanhojen asiakkaiden olikin hieman vaikea suhtautua nelisenkymmentä vuotta nuorentuneeseen yrittäjään. ”Mistä koulusta olet harjoittelussa täällä?”, tiedusteli eräskin asiakas alkuvaiheessa Petäjältä.

Alussa oli tietysti myös hankaluuksia. Petäjä oppi vauhdissa valtavan määrän asioita, joita hän tankkasi tietokoneelta, kirjoista ja käytännöstä. Puolen vuoden jälkeen alkoivat univaikeudet. Tunnollisen yrittäjän mielessä pyörivät työasiat yötä myöten, ja kun herätyskello viideltä soi, raahautui hommiin ryytynyt mies.

”Nyt tilanne on tasoittunut, on sen verran vahva koppi siitä kokemuksesta”, Petäjä kuvailee. Petäjällä on yritystoiminnan ostamisesta erittäin positiivinen olo. Mies tekisi saman uudestaan, ja vihjaa uusia yrityskauppoja olevan näköpiirissä. Myös vanha omistaja Paananen vierailee hallilla aika-ajoin. Hän on saanut nauttia eläkepäivistään rauhallisin mielin, sillä hänen entinen yrityksensä viettää Petäjän käsissä kukoistuksen päiviä.

Kim Petäjän yrityksen ostajan muistilista

  1. Varaa riittävästi aikaa yritysostoon. Asioiden järjestely vie yllättävän paljon aikaa varsinkin, jos sen joutuu tekemään muun työn ohessa.
  2. Määritä tarkasti ostettavan yrityksen arvo. Joissain tapauksissa myyntihintaan saattaa sisältyä ”tunnearvolisä”.
  3. Tee myyjän kanssa tarkka inventaariolista kauppaan kuuluvista tavaroista, jottei kaupanteon jälkeen synny erimielisyyttä irtaimiston omistuksista.
  4. Mikäli mahdollista, mene ostettavaan yritykseen hetkeksi töihin. Näin pääset seuraamaan läheltä mitkä asiat toimivat ja mitä pitää kehittää.
  5. Tee tarkka liiketoimintasuunnitelma yritysoston yhteydessä. Se tarvitaan rahoituksen hakemiseksi ja auttaa käsittämään kokonaisuuden paremmin.

Teksti: Mikko Blomberg
Kuvat: Anna Räikkönen