Kun Saida Korkka oli työharjoittelussa Mauri Haarasen verhoomossa Lahden Vesijärvenkadulla 2014, hän ihastui tilaan heti. Aivan siltä seisomalta hän ei yritystoimintaa ostanut, mutta vuoden harkitsemisen jälkeen verhoomon kutsu kävi liian houkuttelevaksi.

Verhoilijaksi Koulutuskeskus Salpauksessa opiskellut Saida Korkka vietti neliviikkoisen työharjoittelunsa Verhoilu ja sisustus Mauri Haarasella, jonka aikana Haaranen huomasi innostuneen ja taitavan harjoittelijansa yrittäjäpotentiaalin. Asiakaskäynneillä Korkka omasi luontaisen kyvyn kohdata asiakkaat. 40 vuotta alalla toiminut Haaranen oli vakuutettu. Mahdollisuus liiketoimintakauppaan nousi esiin eläkkeelle siirtymisestä haaveilleen Mauri Haarasen ehdotuksesta vielä samaisen työharjoittelun aikana. Vaikka Korkka ei ollutkaan heti valmis harkitsemaan asiaa vakavasti, jäi Haarasen ehdotuksesta kipinä.

”En uskaltanut heittäytyä yrittäjäksi vielä työharjoittelun aikana. Halusin ensin suorittaa koulun loppuun”, Korkka muistelee.

Liiketoiminta ja Vesijärvenkadun idyllinen tila palasivat kuitenkin Korkan mieleen. Hän harmitteli jo valmiiksi mikäli toiminta olisikin jo myyty jollekin toiselle? Vuoden päästä työharjoittelustaan hän tapasi Haarasen uudestaan. Liiketoiminta oli vielä kaupan ja myyntineuvottelut alkoivat nopeasti.

”Mauri kertoi liikkeen olevan yhä myynnissä ja lisäsi, että nyt hän aikoo oikeasti jäädä eläkkeelle. Sanoin Maurille, että ”nähdään maanantaina”.”

Liiketoimintakaupassa Korkalle siirtyi lopulta varasto, koneet, työkalut, auto ja antiikkihuonekaluja. Lisäksi Korkka on itse hankkinut pajalle pylväsporakoneen ja joitain pieniä työkaluja.

”Tuolla on vannesaha, sirkkeli ja puuntyöstövälineetkin. Vannesahaa tarvitsee välillä pienten jalkojen tekemiseen tai joihinkin korjaustöihin”, Korkka esittelee.

Korkan mukaan Haaranen kertoi mentoroivansa ja tukevansa häntä kaikissa ongelmatilanteissa. Joskus käytännön apua on tarvittukin, varsinkin yksittäisissä perinteisissä töissä ja yhä harvinaisemmaksi käyvässä nahkavärjäyksen taidossa. Korkka ja Haaranen ovat yhä satunnaisesti tekemisissä. Viimeksi ystävänpäivänä Haaranen kiikutti Korkalle kahvia ja croissantteja työpäivää piristämään.

Ripaus vintagea

Liiketoiminnan ostamisen riskiä Korkka harkitsi vain hetken. Hän pohti, että vaikka kaikki menisikin pieleen, niin ei tässä korkealta pudottaisi. Rahoitus liiketoiminnan ostoon järjestyi pankista. Kun ostopäätös oli käytännössä tehty, Korkka oli vielä verhoomolla neljä kuukautta työharjoittelussa Haarasen alaisuudessa. Se toimi hyvänä siirtymäaikana, Korkan päästessä verhoomon päivittäisistä rutiineista kärryille entistä paremmin. Siirtymäaikana hän suoritti yrittäjäkurssin ja hoiti paperiasiat kuntoon.

”Työharjoittelun aikana kaupan olisi voinut vielä peruuttaa, mutta tiesin kyllä, että tämä on mahdollisuuteni, eikä sitä voi jättää käyttämättä”, Korkka muistelee.

Tiesin, että tämä on mahdollisuuteni, eikä sitä voi jättää käyttämättä.

Oman yrittämisen käynnistämistä helpottivat liiketoiminnan mukana siirtyneet toimitilat, puhelinnumero ja asiakaskunta. Korkka huomasi nopeasti, että hänelle muodostui myös omaa vakioasiakaskuntaa. Asiakkaat eivät liiemmälti ihmetelleet nuoren naisen ilmaantumista tutun verhoomon johtajanpallille. Kommentitkin olivat poikkeuksetta positiivisia ja kannustavia.

Yrittäjyysajatuksen kanssa Korkka oli leikitellyt jo aiemminkin. Pienimuotoista käytännön kokemustakin häneltä löytyi, sillä hän osti aikanaan vintagevaatevaraston ja alkoi pyörittää sitä.

”Se oli kuitenkin enemmän harrastustoimintaa kuin ammatti. Muutamalla ystävälläni on yritys, joita olen päässyt seuraamaan läheltä ja joissa olen välillä ollut mukana myyntiapuna.”

Messujen ollessa tärkein myyntikanava, Korkka tekee lisäksi vintagevaatekauppaa verhoomossaan. Messuilta syntyy vaatekaupan ja tilauksien lisäksi mielenkiintoisia yhteistyökuvioita, viimeksi helsinkiläisten Ruplan ja Olohuoneen kanssa. Lähitulevaisuudessa Korkan tiloihin muuttaa toinen yksinyrittäjä, jonka kanssa hän alkaa läheiseen yhteistyöhön.

”Minä saan nykyiseen tapaan jatkaa markkinointia, tapahtumiin osallistumista ja asiakaskäyntejä. Saan tehtyä työt nopeammalla toimituksella, tavaraa liikkumaan nopeammin ja markkinoitua isommin.”

Eli enemmän, kovempaa ja paremmin?

”Ja vähemmällä paineella”, Korkka nauraa.

Teksti: Mikko Blomberg
Kuvat: Anna Räikkönen