Tällä palstalla paneudumme päijäthämäläisten yrittäjien arkeen, jaksamiseen ja haaveisiin yrityselämän pyörteissä.

Kuka olet ja mitä yritystä edustat?

Olen Tea Aaltonen, neljännen polven kenkäkauppias perheyrityksessämme Kenkientalo Monosella.

Kauanko olet toiminut yrittäjänä?

Yrittäjänä vuodesta 2012, sitä ennen työntekijänä reilut 20 vuotta. Eli kengät tulleet melko tutuiksi.

Minkälainen toimialasi on?

Kenkientalo Mononen on kenkien ja laukkujen erikoisliike. Toimialana tämä on erittäin mielenkiintoinen: mallistot vaihtuvat nopeaan tahtiin, mukavia asiakkaita ja erilaisia palvelutilanteita tulee päivittäin. Huolehdin siitä, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme muodikkaita korkealaatuisia jalkineita, aina jotain uutta, klassikoita unohtamatta. Erikoiskauppana myös henkilökohtainen palvelu ja korkea asiantuntemus ovat erittäin tärkeitä.

Mikä työtehtävä on juuri nyt meneillään?

Ostotoiminta, valitsemme parhaillaan ensi talven mallistoja. Tämä tarkoittaa messuilua sekä eri kenkämerkkien edustajien tapaamisia.

Mitä tekisit, jos saisit yhden vapaapäivän?

Onneksi saankin, useimmiten se kuluu lasten kanssa liikkuessa tai lasten harrastuksissa.

Mikä on ollut haastavinta yrittäjyydessä?

Aikataulujen sovittaminen perheen ja työn välillä. Onneksi on mummot, papat ja muu tukiverkosto. Suurkiitos heille!

Haluaisitko nukkua enemmän?

En, koska huolehdin siitä, että saan riittävästi unta. Menen iltaisin aikaisin nukkumaan ja heräilen 6–7 aikoihin. Aamuisin olen parhaimmillani, tehokas ja saan paljon aikaan.

Löydätkö aikaa kuntoiluun?

Kyllä, ehdottomasti, liikunta on ollut minulle aina todella tärkeää. Ennen kuin kenkäkauppa vei mukanaan, opiskelin liikunnanohjaajaksi, ja olen tehnyt niitäkin hommia. Rakkaimpia lajeja minulle ovat voimistelu, tanssi, tennis sekä koiran kanssa lenkkeily. Vauhdikas tanssitunti tai hiihto Vesijärven jäällä kummasti nollaa pään kiireisen työpäivän jälkeen.

Mikä on parasta just nyt?

Elämä, juuri tallaisenaan. Nautin joka päivästä, teen työtäni suurella sydämellä. Pakko vielä lisätä ihanat, värikkäät kevään kengät -ja laukut. Tumman syksy- ja talvisesongin jälkeen laitamme innolla esille vaaleita ja värikkäitä kevään kenkäuutuuksia, hempeitä pastillisävyjä, nudea, metallin hohtoa ja kimalletta, jokaiselle löytyy varmasti sopiva pari. Tervetuloa palveltavaksi, on ilo etsitä asiakkaillemme oikeanlaiset kengät.

Teksti: Mikko Blomberg
Kuvat: Siiri Saarnikko