Kivijalkayrittäjä Jutta Ekholm haluaa eläväisen kaupunkikeskustan

800

– Kaupallinen yhteistyö –

Yrittäjä kysyy:

Olen tyytyväinen kivijalkakauppias Lahden ydinkeskustasta. Uskon vahvasti, että kivijalkakaupat pärjäävät täällä omalla osaamisellaan, palveluillaan ja keskeisellä sijainnilla. Lahden kompaktissa keskustassa on helppo liikkua ja kaikkien remonttien myötä on jo aistittavissa uutta selkeyttä.

Toriparkki on valoisa ja tilava ja lisäksi tienvarsipaikkoja löytyy hyvin. Keskusta on ottanut huomioon pyörällä liikkujat todella hyvin. Uudet tiet on selkeästi merkitty. Kaupungissa on helppo hoitaa asiansa myös ihan kävellen, kun kaikki on lähellä.

Toivon, että kesällä kaupunki olisi pullollaan iloisia liikkuvia ihmisiä, ja suunta näyttää nyt hyvältä. Puistonpenkkejä olisi hienoa saada lisää myös keskustaan, jotta halutessaan välillä voisi levähtääkin. Olisi mukava kuulla, mihin suuntaan Lahti tästä vielä kehittyy. Olisiko keskustasta mahdollista saada vieläkin enemmän hyötyliikuntaan kannustava?

Jutta Ekholm
Vuoden yrittäjänainen 2017
Zipsisustus


Lahden Yliopistokampus vastaa:

Mukava kuulla, että haluat jatkossakin kehittää kauppapaikkaasi keskustan kivijalassa. Teissä aktiivisissa pienyrittäjissä on valtavasti potentiaalia, jonka avulla elinvoima säilyy ja keskustaa voidaan kehittää entistä houkuttelevammaksi.

Ja olet todellakin ajankohtaisen teeman äärellä miettiessäsi liikkumista keskustan alueella. Viisaan liikkumisen edistäminen on kaupungillekin kannattavaa monesta vinkkelistä. On tärkeää ja hienoa, että myös te pienyrittäjät mietitte asioita näin kokonaisvaltaisesti.

Aihetta on sivuttu Lappeenrannan teknillisen yliopiston viime vuonna julkaisemassa selvityksessä: LAHDEN KESKUSTA – kiinteistönomistajien ajatuksia ja näkemyksiä.

Haastattelimme kehityshankkeeseen liittyvään selvitykseen kahdeksan liikeydinkeskustan tärkeää yksityistä kiinteistönomistajayhtiötä. Luulen, että tuosta selvityksestä löytyy sinullekin keskustan yrittäjänä paljon hyödyllistä luettavaa.

Lahden keskustan kehittämishankkeiden tavoitteena on luoda ydinkeskustaan viihtyisä ja laadukas kaupunkikeskusta, jossa jokaisen on helppoa ja turvallista liikkua.

Oletko muuten jo huomannut, että kaupungilla on parhaillaan avoimena karttakysely, jolla kerätään tietoa ja ideoita Lahden keskustan kehittämiseksi? Tavoitteena on yhdessä koota itsenäisyyspäivään mennessä sadan toimenpiteen lista kehittämistoimista. Kyselyyn voi vastata 26.5. asti täällä.

Tero Rantala
nuorempi tutkija
Lappeenrannan teknillinen yliopisto