Intohimosta syntyi yritys

Elinvoimainen yritys syntyy määrätietoisesta kehittelytyöstä, suunnittelusta, laajentumisesta ja ripauksesta intohimoa. Näistä kaikista on rakentunut Vääksyssä vuoden yrittäjäksi valitun Kirsi Andelinin ja hänen miehensä Hippavilla Oy.

Nykypäivänä Hippavillan toimialueista Vääksyssä näkyvin on Lauran kauppa ja Hippaheikki ja Hillariina. Yrityksen historia sai kuitenkin alkunsa jo ennen kuin Kirsi Andelinista tuli yrittäjä. -Olen aina ollut intohimoinen sisustaja ja vuonna 2009 erääseen mökkikylään etsittiin kahteentoista mökkiin loppustailausta. Tein tarjouksen, vaikkei yritystä ollut vielä perustettu. Tarjoukseni mentyä läpi perustin keväällä yrityksen ja pääsin yrityksen kanssa mökkikyläprojektin puitteissa hyvään alkuun, kertoo Kirsi Andelin.

Kirsi Andelin

Yrityksensä alkuaikoina Andelin teki kalustamista ja loppusisustamista sijoittajille laajentaen toimintaa pieneen putiikkiin Hippaheikki ja Hillariina, jonka perusti omaan piharakennukseen kanavanrantaan. Pohdittuaan mitä Vääksystä vielä puuttui, laajentui putiikin tarjonta kattamaan myös lelut.

-Putiikki kasvatti suosiota ja toimintaa pystyi kasvattamaan. Yrittäjyyteen kuuluu, että kaikki tyhjät ajat on täytettävä ja pienellä paikkakunnalla ei voi liian kapeasti ajatella, joten otin saksalaisten Spiegelburgin lelujen maahantuonnin hoidettavaksi, Andelin kuvaa liiketoiminnan kehittymistä.

Viime vuonna Kirsi Andelin ja hänen miehensä yhdistivät yrityksensä, jolloin syntyi Hippavilla Oy ja pariskunta osti tunnetun paikallisen Lauran kaupan. -Laskimme etukäteen tarkasti toiminnan kannattavuutta. Yrittäjän elämä on monipuolista, se kattaa työt siivoojasta taloushallintoon ja kaikki siitä välistä. Täydellistä ei tarvitse olla, mutta jokainen osa-alue pitäisi saada kuitenkin osumaan kohdilleen, kertoo Kirsi Andelin hyvin liikkeelle lähteneestä Hippavillasta, johon kuuluvat on maahantuonti, Lauran kauppa sekä Hippaheikki & Hillariina.

Valinta vuoden yrittäjäksi yllätti ja ilahduttaa Kirsi Andelinia, joka kuvaa Lauran kaupan mukanaan tuomia haasteita mielenkiintoisiksi ja luo katsettaan jo tulevaisuuteen.

-Nyt kehitetään Lauran kauppaa. Yrittämisen juttu on se, ettei oman mielen mukaan voi valita tuotteita myyntiin vaan pysytään asiakkaiden tarpeiden kanssa samalla linjalla vastataksemme kysyntään. Yrittäjänä tässä on laaja skaala mitä tehdään, eikä työpäivä pääty siihen, kun kassakone lyödään kiinni, vaan keskellä kesää illalla sängyssä tietokoneen kanssa mietitään mitä joulupalloja tilattaisiin jouluksi.

Teksti: Mikko Blomberg
Kuvat: Anna Aalto