Perinteikäs perheyritys

LKV Kiinteistönvälitys ja tilipalvelu Pietiläinen Oy:n historia alkaa vuonna 1976, jolloin Saara Pietiläinen perusti yrityksen tehtyään jo pari vuotta työtä oman toimensa ohella.

Yli 40 vuotta toiminut perheyritys LKV Kiinteistönvälitys ja tilipalvelu Pietiläinen Oy tarjoaa tänä päivänä samoja palveluita kuin aloittaessaan.

-Minä ja vanhin poikani olemme myös kiinteistövälittäjiä, joten välillä meillä oli aluksi myös kiinteistövälityspalveluita. Nyt meillä on toimialoina isännöinti ja kirjanpito, Saara Pietiläinen kertoo yrityksen vaiheista.

Yritys työllistää tänä päivänä yhteensä kuusi henkeä: Pietiläisiä on Saaran lisäksi kolme hänen lastaan. Lisäksi yrityksessä työskentelee kaksi yrityksen palvelukseen jäänyttä käytyään heillä aikuiskoulutuksen. Vaikka Pietiläisen yrityksen tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluu modernisointi ja digitalisointi, pitkille perinteillekin löytyy oma sijansa.

-Meillä on edelleen asiakkaina isännöintipuolella ne yhtiöt, jotka silloin 40 vuotta sitten aloitettiin, ovat pysyneet asiakkaina ihan koko tämän ajan. Se pysyy vakiona. Muutamia yhtiöitä on, joissa isännöitsijä on joku muu, mutta meillä hoidetaan taloushallinnon puoli, Pietiläinen kertoo.

Isännöintipalveluiden puitteissa Pietiläinen arvioi yrityksen pitävän vuosittain parisataa kokousta ja iloitsee Vuoden Yrittäjä-valinnan osuessa puhtaasti työsuoritetta tarjoavalle yritykselle. Valinnan perusteeksi Pietiläinen arvioi yrityksen pitkän historian.

-Työn määrä on se mikä saa tunnustuksen ja se on minusta todella mukavaa. Luultavasti valinta tapahtui juuri tämän pitkän työrupeaman takia, eikä tämä ala ole aiemmin vastaavaa saanut tunnustusta Heinolassa. Tietysti jatkuvuus ja hyvät suhteet päättäjiin sekä yhteistyökumppaneihin ovat tavattoman tärkeitä asioita tällä alla, pohtii Saara Pietiläinen.

Teksti: Mikko Blomberg
Kuvat: Anna Aalto