Työkaveruudesta yhtiökumppanuuteen

Nesteen liikenne-asemaa Sysmän keskustassa pyörittävän Sysmän Polttoainepalvelu Oy:n takaa löytyy yrittäjäduo Reijo Nurminen ja Jussi Hildén, jotka päätyivät 70-luvun loppupuolella työskentelemään samalle huoltoasemalle.

Ennen oman yrityksen perustamista työnantajan nimi vaihtui E-öljyistä Finnoilin kautta Nesteeksi työpaikan pysyessä samana. 90-luvun alkupuolella Neste yksityisti huoltoasemiaan.

-Meille avautui mahdollisuus siirtyä tänne yritysmaailman pyörteisiin ja käytettiin tilaisuutta hyväksi, kertoo Reijo Nurminen.

Jussi Hildén jatkaa pilke silmäkulmassaan: -Tämä Sysmän Polttoainepalvelu Oy on perustettu 1.4.1993 ja sitä aprillipilaa on kestänyt sitten 24 vuotta.

Parivaljakon lisäksi neljä henkilöä työllistävän Sysmän Polttoainepalvelun valinnan vuoden yritykseksi Reijo Nurminen arvelee johtuvan työpanoksesta.

-Pitkää päivää ja vähän lomia. On pyritty siihen, että jompikumpi on aina paikalla huoltamon aukioloaikoina: toinen aamu- ja toinen iltavuorossa.

Vaikka huoltamo on auki 8-21, käytännössä ovet avataan jo puoli seitsemän aikaan. Illalla työtunnit venyvät usein yli sulkemisajan, joten töitä yrittäjäkaksikko on tottunut paiskimaan.

Sysmän polttoainapalvelu tunnetaan Sysmän Nesteenä. Minkälaisia mahdollisuuksia se luo liiketoiminnan kehittämiselle? -Ainoastaan polttoaineet ostamme Nesteeltä sopimuksen mukaisesti, muuten meillä on täysin vapaat kädet, kertoo Hildén

Vuoden yrittäjiksi valinta lämmittää Reijo Nurmisen ja Jussi Hildénin mieltä. -On hieno asia, että olemme pystyneet pitämään kanta-asiakkaat vuodesta toiseen ja kesäasukkaat palailevat meille aina kevään koittaess, Hildén kertoo.

Teksti: Mikko Blomberg
Kuvat: Anna Aalto