Yrittäjän päivää vietettiin ympäri Päijät-Hämettä

Suomen Yrittäjien paikallisyhdistykset kutsuivat kuntiensa valtuustot koolle Yrittäjän päivän viikolla. Lahdessa vietettiin Valtuustot koolle-aamutapahtumaa kaupungintalolla sekä Yritys Hyvä 100!-tapahtumaa Wanhalla Walimolla illalla. Päijät-Hämeessä Valtuustot koolle-tilaisuuksia järjestettiin Lahden lisäksi myös 4.9. Orimattilassa sekä 6.9. Hollolassa.

Valtuustot koolle

Lahden Valtuustot koolle alkoi Lahden ja Nastolan Yrittäjien puheenjohtajien Saara Laatan ja Marko Varjosen puheenvuoroilla.

-Vaikka kuntaa kohtaavat sote-uudistuksen myötä isot muutokset, yrittäjinä olemme positiivisin mielin ottamassa vastaan uutta yritystoimintaa ja uudenlaisia toimintatapoja kunnan roolin muuttuessa, Laatta puhui.

Varjonen puolestaan muistutti kunnan roolista yrityselämässä.

-Alihankintaketjut ovat yritysmaailmassa tavallisia ja tästä voisi kuntakin ottaa mallia. Kaikkea ei tarvitse välttämättä tehdä itse, jos palvelun voi vaivattomasti ostaa, joskus myös edullisemmin.

Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Milla Bruneua (Kok.) kuulutti rohkeutta kunnan lisäksi myös yrittäjiltä. Yrittäjä sekä Lahden Yrittäjien hallituksen jäsen Oskari Hentilä puhui ennen kaikkea kunnan palveluasenteesta yrittäjien suuntaan.

Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Milla BruneaTilaisuudessa käytiin siinä määrin vilkas keskustelu siitä, miten kaupungin työntekijät, virkamiehet ja yrittäjät voisivat yhdessä työskennellä yrittäjyyden hyväksi, että varattu kaksituntinen piisasi vain hädin tuskin.

Yritys Hyvä 100!

Lahden Yrittäjien ja Helmi Säästöpankin järjestämä Yritys Hyvä 100!-iltatapahtuma keräsi runsaan osanoton Wanhalle Walimolle Yrittäjän päivän iltana. Lahden Vuoden Yrittäjän palkitsemisen lisäksi tapahtumassa kuultiin Säästöpankkiryhmän uutta pääekonomistia Timo Vesalaa. Vesala puhui Suomen talouden tilasta otsikolla: Kilpailukyky paranee – Miten käy rakenteiden uudistamisen? Vesalan mukaan Suomi palaa 2018-2019 asteittain kasvun perusuralle, vaikka kasvu onkin tänä vuonna ollut odotettua suurempaa.

-Työikäisten määrän lasku pitää työllisyyden kasvun hitaana ja Suomen kasvupotentiaali on lähes puhtaasti tuottavuuskasvun varassa. Rakenneuudistuksia tarvitaan Suomen talouden iskunkestävyyden ja kasvupotentiaalin vahvistamiseksi, Vesala summasi.

Illan päätteeksi lavalle astui Apulanta-yhtyeeestä tuttu, nykyisin myös Apulanta Oy:n toimitusjohtajana toimiva Sipe Santapukki, joka kertoi Apulannan kasvutarinan.

Teksti: Mikko Blomberg
Kuvat: Anna Aalto