Mitä kuuluu Lahden ja Nastolan Yrittäjille – Uudet puheenjohtajat haastattelussa

619

Lahden ja Nastolan Yrittäjät valitsivat syyskokouksissaan uudet puheenjohtajat vuodelle 2018. Oskari Hentilä ja Petri Hankiola ovat aloittaneet kautensa vakain ottein. Lahden ja Nastolan Yrittäjien toiminta jatkuu uusien puheenjohtajien mukaan pitkälti entiseen tapaan, vaikka miehet lupaavat lisätä soppaan myös omaa maustettaan.

Sekä Oskari Hentilä että Petri Hankiola ovat paikallisyhdistyksien hallitustyössä jo konkareita, sillä molemmilla on useampi kausi takana yhdistysten hallituksessa. Kausi on kuitenkin molemmille ensimmäinen puheenjohtajana.

Hentilän mukaan hänen kokemuksensa partiotoiminnasta tulevat myötävaikuttamaan hänen puheenjohtajakauteensa. Hänen tavoitteenaan on kehittää etenkin hallitustyöskentelyä.

Oskari Hentilä löytää arjestaan aikaa myös Lahden Yrittäjille.

– Minulla on vahva partiotausta. Siellä on mielestäni hyvä kokouskäyntäntö ja ryhdikäs tapa tehdä päätöksiä ja jakaa vastuuta.

Hentilän kiireinen aikataulu vaikuttaa myös omalta osaltaan tarpeeseen tehostaa toimintatapoja. Hänen mielestä kaikki pohjautuu hyvään työn jakoon hallituksen jäsenten kesken.

– Tavoitteenani on tuoda Lahden Yrittäjien hallituksen toimintaan lisää pitkäjänteisyyttä ja suunnitelmallisuutta, sekä saada koko hallitus ottaamaan enemmän vastuuta toiminnasta. Tarkoituksena on myös tehdä enemmän yhteistyötä muiden paikallisyhdistysten kanssa ja pitää tiiviimmät yhteydet kaupunkiorganisaatioon, Hentilä kertoo.

Hän myös toivoo, että hallitustyöskentelyn ja puheenjohtajan roolin saisi rakennettua niin, että ihmisillä olisi entistä enemmän intoa lähteä mukaan toimintaan.

Petri Hankiola: ”Nastolassa on hyvät puitteet yrittämiselle”

Myös Nastolan Yrittäjissä keskitytään toiminnan osalta pieneen hiomiseen. Petri Hankiolan mukaan toiminnan runko pysyy samana. Hän toivoo kuitenkin vetreyttävänsä toimintaa pienillä muutoksilla.

Petri Hankiola lähtee hyvillä mielin ensimmäiselle puheenjohtajakaudelleen.

– Yrittäjien aamupala- tilaisuudet järjestetään nykyisin ympäri Nastolaa. Pyrimme myös huomioimaan uudet yrittäjät näissä tilaisuuksissa. Haluamme heidän saavan sellaisen kokemuksen, että heidät on toivotettu heti tervetulleeksi. He saavat sitten itse päättää haluavatko he Nastolan Yrittäjien jäseniksi, Hankiola kertoo.

Hankiola kokee, että Nastolan Yrittäjien puheenjohtajuus tuo tasapainoa
arkeen.

– Toiset sanovat, että se vie minun aikaani, mutta tämä auttaa minua yritykseni kanssa eteenpäin. Se on ihan hyvä, että on työn lisäksi muutakin.

Hankiola haluaa puheenjohtajakaudellaan tuoda myöskin esiin sitä, että Nastolassa on hyvät puitteet yrittämiselle. Hän myös kokee erittäin tärkeänä säilyttää Nastolan Yrittäjien toiminnan Nastolassa.

– Paikalliset yrittäjät näkevät paikalliset asiat. Mielestäni näitä yhdistyksiä ei kannata tehdä liian laaja-alaisiksi ja suureksi. Meillä on nykyisellään erittäin toimivat yhdistykset, joten en näe tarvetta yhdistymiselle.

Hankiola antaa myös kiitosta Päijät-Hämeen Yrittäjien suuntaan.

– Päijät-Hämeen Yrittäjien toimisto on erittäin vetreä, nopea ja toimiva, mikä helpottaa meidän tehtäviämme suuresti.

Teksti ja kuvat: Heidi Kouvo