Yrittäjyyttä voi kokeilla neljä kuukautta ilman pelkoa työttömyysetuuden menettämisestä

423

Työtön voi aloittaa yrittäjänä ja saada siltä ajalta työttömyysetuutta. Tämä työttömyysturvalain muutos tuli voimaan 1.1.2018.

Työtön voi aloittaa yrittäjänä ja saada siltä ajalta työttömyysetuutta. Tämä työttömyysturvalain muutos tuli voimaan 1.1.2018. Tarkoitus on helpottaa yrittäjyyden aloittamista ja kannustaa työttömiä yrittäjiksi.

Muutoksen taustalla on työmininisteri Jari Lindstörmin tilaama selvitys, jonka tekivät Harri Hellstén Suomen Yrittäjistä ja Maria Löfgren, joka työskenteli tuolloin Akavassa. He esittivät, että kun työtön perustaa yrityksen, toiminta katsottaisiin neljän kuukauden ajan sivutoimiseksi.

Suomen Yrittäjät kannatti muutosta, sillä yrittäjäuran alussa on vaikeaa arvioida, kuinka paljon työtä ja tuloja on.

Ennen muutosta päätoiminen, yli kaksi viikkoa kestänyt työttömänä aloitettu yritystoiminta esti työttömyysetuuden saamisen. Jos työtön saa yritystoiminnasta tuloa, se otetaan huomioon maksettavan työttömyysetuuden määrässä.

Teksti: Suomen Yrittäjät