Jo miljoona suomalaista käyttää Instagramia ja erityisesti palvelu on kasvattanut suosiotaan yritysten parissa. ”Instagram nousee kohisten”, hehkuttaa Suomen yrittäjät verkkouutisessaan. Forresterin vuonna 2016 tekemän tutkimuksen mukaan Instagramin julkaisut sitouttaa ihmisiä nykyään jopa paremmin kuin Facebook. Luultavasti ihmisten on helpompi lähestyä yrityksiä Instagramissa kuin muissa palveluissa. Onko sinun yrityksesi jo Instagramissa? Jos ei niin tule reippaasti mukaan! Instagramia pystyy hyödyntämään millä toimialalla tahansa. Inspiroiva kuvapalvelu on paljon muutakin, kuin kivoja ja kauniita kuvia.

Instagramin hyödyt yrittäjälle

Yhteyden ottaminen on helppoa. Ihmiset saavat nopeasti yhteyden sinuun ja yritykseesi, koska Instagramin yritystilin profiilissa on ”ota yhteyttä” -nappi, jonka kautta yrityksestäsi kiinnostunut saa yhteyden sinuun kätevästi Instassa surffaillessaan. Saat liitettyä nappiin myös reittiohjeet toimipaikkaasi. Kätevää, eikö vain?

Tilastoista apua

Tilastot ovat hyödynnettävissäsi yritystilissä. Kävijätilastot tarjoavat sinulle tärkeää dataa mm. siitä, mitkä julkaisusi menestyvät parhaiten ja mikä on paras aika julkaista. Käytä tilastoja hyödyksesi julkaistessasi ja markkinoidessasi Instagramissa!

Yhdistä Facebook- ja Instagram-tilit

Saat yhdistettyä kätevästi Instagram- ja FB-tilisi. Voit esim. säästää aikaa julkaisemalla saman kuvan sekä Instagramiin että Facebookiin.

Mainostaminen suoraan Instagramissa

Instagram-mainonta toimii samalla tavalla kuin Facebook-mainonta, joten jos osaat käyttää Facebookin mainostyökalua, osaat tehdä saman myös Instagramin puolella. Erityisesti Instagramin Stories-osio on ollut suosittu mainostajien keskuudessa. Siispä rohkeasti markkinoimaan!

Kerro yrityksesi tarinaa

Visuaaliset elementit ovat tutkitusti paras tapa kiinnittää ihmisten huomio. Tekstiin kiinnitetään huomiota vasta kuvien jälkeen. Kerro yrityksesi tarinaa houkuttelevin kuvin ja videoin. Älä kuitenkaan postaa pelkkiä tuotekuvia vaan kerro asioita aitojen hetkien, arvojen ja asiakkaittesi kautta. Instagram on erinomainen kanava avata yrityksesi tarinaa!

Tytti Laine

Blogi löytyy täältä

KUVAT: tyttilaine.fi Unsplash