Lahden Yrittäjien perinteinen Vesijärviristeily järjestettiin tänä vuonna 24.8. M/S Vellamo kuljetti yrittäjät Lahden satamasta Päijänteelle ja takaisin loppukesäisenä perjantaina. Risteilylle osallistui lahtelaisten lisäksi yrittäjiä myös muista Päijät-Hämeen kunnista.

Kuutamoristeily kokosi yhteen uusia ja kokeneita yrittäjiä. Lahden Ilves Apteekkarin apteekkari Anna Yli-Fossi on toiminut apteekkarina puoli vuotta. Hän liittyi Suomen Yrittäjiin ennen kaikkea verkostoitumismielessä reilu kuukausi sitten. Suomen Yrittäjien toiminta oli hänelle jo ennalta tuttua, mutta päätös liittyä mukaan syntyi Lahden Yrittäjien hallituksen jäsenen piipahdettua apteekilla keskustelemassa yrittäjäjärjestöön liittyvistä eduista.
– Sen lisäksi että yrittäjien tilaisuuksissa voi rentoutua, on näissä hyvät mahdollisuudet myös verkostoitumiseen. Uutena yrittäjänä on myös mukava tavata toisia samassa tilanteessa olevia ihmisiä ja kokeneempia yrittäjiä, Yli-Fossi kertoo.

Eeva ja Reijo Ruohola ovat käyneet yrittäjien tapahtumissa ja koulutuksissa jo vuosikymmenien ajan. Pariskunnalla oli aiemmin yhteinen yritys, joka myytiin lapsille viitisen vuotta sitten. Nykyään Reijo Ruohola tekee sähköautomaatiosuunnittelua toiminimiyrityksessään Lahden alueella. Ruoholat olivat tulleet risteilylle viihtymään ja verkostoitumaan.
– Mukavan illanvieton lisäksi täällä tapaa aina muita yrittäjiä. Tänäänkin olemme keskustelleet vieressä istuvien kanssa myös bisneksistä puolin ja toisin, kertoo Reijo Ruohola.

Kuvat ja teksti: Mikko Blomberg