Yrittäjä arjessa

323

Kuka olet ja mitä yritystä edustat?

Olen lahtelainen vaatesuunnittelija ja yrittäjä Riikka Flink. Yritykseni on Cocoonhouse, jolla on pieni putiikki Lahdessa Rautatienkadun alkupäässä. Suunnittelen ja valmistutan Lahdessa putiikilleni ja verkkokauppaan Cocoonhouse-mallistoa, mutta kaupastani löytyy myös muita kotimaisia tuotteita, mm. herkkuja, koruja, asusteita – kaikkea mitä olen itse hyväksi havainnut.

Kauanko olet toiminut yrittäjänä?

Kauan! Olen aloittanut jo 90-luvulla, kun opiskelin. Matkan varrella olen toiminut useissa eri tehtävissä, enemmän ja vähemmän vaatetusalaan liittyen. Mutta aina yrittäjänä, pitkissäkin toimeksiantosuhteissa. Matkani yrittäjänä on tuonut minut tähän ja uusiin, ekologisuuteen pyrkiviin valintoihin. Tällä hetkellä rakennan putiikistani ja mallistostani uutta konseptia.

Minkälainen toimialasi on?

Mielenkiintoinen ja antoisa. Vaatetusala on ollut jo pitkään muutoksen kourissa ja ekologisuus sekä eettisyys tuovat siihen uutta kulmaa. On mielenkiintoista nähdä, ryhdytäänkö oikeasti sanoista tekoihin ja valitsemaan kestävämpiä ja ekologisia tuotteita. Itse olen sen tien valinnut.

Mitä työrintamalle kuuluu juuri nyt?

Hyvää ja hieman jopa hektistä. Asiakkaat ovat kivasti löytäneet putiikkini. Aika lentää siivillä heitä palvellessa ja vaihtaessa kuulumisia. Uutta suunnitellaan kovaa vauhtia ja joulun tuotevalikoimaa viimeistellään.

Mitä tekisit, jos saisit yhden vapaapäivän?

Pakkaisin perheen ja koirat autoon ja ajelisin mökille. Saunottaisiin ja tehtäisiin ihanaa ruokaa. Istuskeltaisiin keinussa lapset kainalossa ja katseltaisiin järvelle.

Mikä on ollut haastavinta yrittäjyydessä?

Ehkäpä asioiden priorisointi. Ainakin tällä alalla yrittäjälle on sinunaantunut melkoinen joukko tehtäviä varsinaisen oman työn oheen. Markkinointi, some ja sen työkalut ovat nouseet välttänättömään asemaan, jotta yritys on ylipäätään uskottava. Yrittäjän on oltava multiosaaja.

Haluaisitko nukkua enemmän?

Ehkäpä piirun verran. Olen aina ollut melko hyvä nukkuja, mutta nykyään silmät saattavat poksahtaa auki aamuyöstä ja sen jälkeen nukahtaminen on vaikeaa.

Löydätkö aikaa kuntoiluun?

En niin paljon kuin haluaisin, muutaman kerran viikossa. Mutta siihen olen tyytyväinen, että arkiliikunta on lisääntynyt roimasti, kun luovuttiin perheen toisesta autosta. Se oli ekologinen ja parkkihermoja rauhoittava valinta.

Mikä on parasta just nyt?

Just nyt on parasta avata aamuisin putiikin ovi hymyssäsuin. Ihan normiarki perheen kanssa. Ja rakastan syksyä!