Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät Lahteen 2019

268

Lahteen odotetaan ensi vuonna yli 1500 vierasta, kun Yrittäjäpäivien
teemana on juuret ja kasvu.

Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Outi Hongisto on hyvillään, että Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät saatiin ensi vuodeksi Lahteen.
– Lahti on suurten tapahtumien kaupunki. Hyviä hakijoita oli paljon, mutta Lahti valikoitui lopulta tapahtuman järjestäjäksi, Hongisto kertoo.

Kun Turussa vasta sammutellaan valoja, ovat Lahdessa järjestelyt ensi vuotta varten
jo täydessä vauhdissa. Tapahtuman päävastuulliset järjestäjät ovat Suomen Yrittäjät ja Päijät-Hämeen Yrittäjät. Paikalliseen työryhmään kuuluu lisäksi paikallisyhdistysten, kaupungin, Ladecin ja Lahti Regionin edustajia. Tapahtuma järjestetään Lahden Messuhallissa. Hongisto kertoo, että ensi vuoden Yrittäjäpäivien teemaksi on valittu juuret ja kasvu.
– Kaikki isot ja menestyneet kansalliset ja kansainväliset yritykset ovat lähtöisin pienestä toiminnasta: autotalleista, kotitoimistoista ja yksittäisten yrittäjien tahdosta tehdä asioita hyvin ja täydellä sydämellä. Jos emme nyt näe ympärillämme lupaavia pieniä yrityksiä ja anna niille mahdollisuutta, ei uusia menestystarinoita synny.

Estradille nouseekin jo kannuksensa ansainneita, menestyviä yrityksiä, mutta myös niitä, jotka ovat polkunsa alkuvaiheessa.
– Kasvu ei ole tapahtuman ainoa teema, vaan haluamme nostaa esiin mistä se kaikki on lähtöisin. Suurtenkin yritysten perusta on sen juurissa.

Esiintyjien nimiä ei ole vielä julkistettu, mutta mukaan halutaan myös paikallisia tarinoita.

Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät perustuu Suomen Yrittäjien liittokokoukseen, jonka ympärille on vuosien varrella kehittynyt korkeatasoinen seminaariohjelma ja gaala. Tapahtuma on
hyvä näkyvyyspaikka myös mukana oleville yhteistyökumppaneille.

Yrittäjäpäivät järjestettiin Lahdessa viimeksi vuonna 2002. Nyt tavoitteena on saada mukaan 1500 vierasta.
– Toivomme, että päijäthämäläiset löytävät hyvin juhlaan. Tapahtumassa on paljon
liiketoimintaa hyödyttävää ja tukevaa ohjelmaa niin laadukkaiden seminaariesiintyjien kuin verkostoitumisenkin kautta.

Lippujen myynti alkaa 2019 vuoden alussa, jolloin tarjolla on edullisempi nopean varaajan hinta.

teksti ja kuva: Mikko Blomberg