Yrittäjäpäiviltä voi löytää vaikka rakkauden

167

Oulun Yrittäjäpäivillä 2012 tavanneet Heikki Erkamo ja Tuula Uitto osallistuivat nyt seitsemättä kertaa Valtakunnallisille Yrittäjäpäiville yhdessä. Yrittäjäpariskunnalle Yrittäjäpäivät ovat yksi vuoden kohokohdista.
– Yrittäjäpäiville on mukava tulla, koska täällä on koolla samanhenkisiä ihmisiä. Täältä saa perspektiiviä omaan tekemiseen ja uusia ideoita. Tämä on myös yksi harvoja paikkoja, jossa pääsee irti töistä niin henkisesti kuin fyysisestikin, kertoo Erkamo.

Erkamoa ja Uittoa yhdisti samankaltainen henkilökohtainen historia sekä yrittäjyys. Kun kaksi yrittäjää sopi vuonna 2012 ensin tutustuvansa rauhassa ja antamalla ajan kulua
ennen isoja päätöksiä, muutti Uitto todellisuudessa maaliskuussa 2013 Erkamon taloon. Siitä asti parinkuntaon ollut erottamaton.
– On paljon helpompi ymmärtää toista ja tätä elämää, kun molemmat ovat yrittäjiä, toteaa Uitto.

Uitto on yksinyrittäjä toimitus ja kustannusalalla. Erkamon ER-pahvityö puolestaan valmistaa pakkauksia pahvista ja muista materiaaleista. Molempien asiakaskuntaa
on puuteollisuus, joten pariskunnalla on paljon samoja asiakkaita. He käyvätkin yhdessä vuosittain Valtakunnallisten Yrittäjäpäivien lisäksi myös Puuteollisuusyrittäjien päivillä.

Lahden Valtakunnallisia Yrittäjäpäiviä harkitseville Erkamon ja Uiton viesti on selkeä.
– Yrittäjäpäiviltä saa valtavasti energiaa ja ideoita. Kaikkien kannattaa tulla Lahteen ohjelman vuoksi, mutta myös tutustumaan meidän hienoon kaupunkiimme. Yrittäjäpäivillä pienyrittäjäkin saa kokea kuuluvansa isoon yrittäjäperheeseen.

teksti ja kuvat: Mikko Blomberg