Yrittäjä arjessa – Janne Ylönen

102

Kuka olet ja mitä yritystä edustat?
Janne Ylönen Fasetti Oy:n hallituksen pu-
heenjohtaja ja Ornäs Oy:n toimitusjohtaja.

Kauan olet toiminut yrittäjänä?
19-vuotiaana aloitin ja sillä tiellä ollaan edelleen.

Minkälainen toimialasi on?
Fasetti toimii täyden palvelun designkeskuksena, jolla on omat myymälät Hollolassa sekä Helsingissä. Myymme ja edustamme laadukkaita skandinaavisia designbrändejä. Fasetti valmistaa Hiort af Ornäsin suunnittelemia designklassikoita sekä mittatilauskalusteita. Teemme yhteistyötä arkkitehtien ja suunnittelijoiden kanssa erilaisissa projekteissa. Olemme myös tehneet 20 vuotta valaisimien entisöintiä ja modernisointityötä mielenkiintoisissa ja haastavissa kohteissa mm. kirkot, koulut, teatterit, erilaiset valtionhallinnon tilat ym.

Mikä työtehtävä on juuri nyt meneillään?
Aikani menee Ornäs designklassikoiden parissa suurelta osin. Ruotsin messut, viennin aloitus Ruotsiin ja Tanskaan ja toisen uuden Ornäs-mallin julkaisu vuonna 2019 työllistävät parhaillaan. Ensi syksyn Habitarea sekä Fasetin myymäläuudistuksen loppuunvientiä suunnitellaan myös.

Mitä tekisit, jos saisit yhden vapaapäivän?
Talvella päivä kuluisi Messilän rinteillä, kesällä Vesijärvellä tai Tiirismaan metsissä koiran kanssa.

Mikä on ollut haastavinta yrittäjyydessä?
Kotoa lähtiessä sain isältä 2000 markkaa lainaksi ja siitä on ponnistettu eteenpäin. Uskoa omiin arvoihin ja valintoihin tarvitaan, että Suomessa tehdylle laatukalusteelle on ostajakunta aina olemassa.

Haluaisitko nukkua enemmän?
Nukun hyvin ja aina riittävästi kun on saanut kahdeksan tuntia täyteen.

Löydätkö aikaa kuntoiluun?
Lenkkeilen koiran kanssa metsässä joka aamuisen joogan lisäksi.

Mikä on parasta just nyt?
Tämä hetki.